Funktionella tvålar i snygg förpackning.

Uppdrag
Logotyp, grafisk identitet och förpackningsdesign

Beskrivning
Active Non Toxic utvecklar tvålar med olika typer av praktiska funktioner, som skydd mot bakterier, fästingar, mygg och liknande. Första produkten, Sommartvål, är en tjärtvål anpassad för den svenska sommaren. Designen sattes med ett tydligt skandinaviskt formspråk på gränsen mellan inredning och vetenskap, för att både lyfta fram produktens design och funktionsfokus. Symbolen har en subtil relation till klassiska stopp-tecken, som en indikator på tvålens syfte. Ett ikonspråk togs fram för att tydliggöra tvålarnas användningsområden och särskilja kommande produkter från varandra. Linjen från logotypen bryter genom ikonformerna som en påminnelse till tvålens funktion och skapar relation mellan varumärke och produkt.

“Att välja Jesper Holm Designstudio som leverantör för vårt brand- och kampanjarbete bland många duktiga leverantörer visade sig vara enkelt. Jesper är i en klass högre än alla andra. Det som avgjorde var inte bara att han förstår uppstartsbolag och hur man kan se på nya produkter ur ett nytt perspektiv utan kanske mest hans inlevelse, kunnighet och bevis på bredd. Och därför är jag mäkta imponerad av Jesper. Han frågar några extra gånger, stämmer av och levererar stort.

Så när vi tillsammans tog fram produkterna Vintertvål och Sommartvål fungerade allt perfekt från Jespers sida. Det kändes tryggt. Han har med stor påverkan och kreativitet bland annat lyckats skapa så pass bra design och perfekta layoutdetaljer att vi nu ständigt får spontana kommentaren “Oj – va snygg förpackning och vilken häftig logga” från våra kundkontakter. Ingen överdrift!

Jag kan bara tacka och bocka för att vi får jobba med honom och samtidigt ge Jesper Holm Designstudio de absolut bästa rekommendationer.”

– Arthur Strandberg, VD Active Non Toxic AB